Έκζεμα: πόσο συχνά επιτρέπεται το μπάνιο;

Εάν το παιδί σας έχει διαγνωσθεί με έκζεμα, τότε σίγουρα θα έχετε αναρωτηθεί πόσο συχνά επιτρέπεται να του κάνετε μπάνιο. Δεν είστε οι μόνοι! Η ερώτηση αυτή επαναλαμβάνεται στα ιατρεία εδώ και τουλάχιστον 100 χρόνια, ενώ οι απαντήσεις των γιατρών είναι πολλές φορές συγκεχυμένες.  Ένα νέο άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Annals of Allergy, Asthma and Immunology, ρίχνει φως σε αυτήν ακριβώς την ερώτηση.

Το έκζεμα χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά ξηρό δέρμα και ορισμένοι επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου πιστεύουν ότι όσο πιο σπάνια κάνει μπάνιο κάποιος ασθενής με έκζεμα, τόσο περισσότερο αποφεύγεται ο ερεθισμός του δέρματος. Θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο μειώνεται η αφυδάτωση. 

Η νέα έρευνα τάσσεται υπέρ του συχνού μπάνιου (που ορίζεται ως τουλάχιστον μία φορά την ημέρα), και τονίζεται ότι το “κλειδί” στην αντιμετώπιση της ξηροδερμίας είναι η εφαρμογή μετά το μπάνιο ΠΑΝΤΑ  ενυδατικής κρέμας. Επίσης τα καθαριστικά που χρησιμοποιούνται δεν πρέπει να περιέχουν σαπούνι, η χρήση τους να είναι περιορισμένη και το pH ισορροπημένο.

Το κομμάτι της επάλειψης σημαντικής ποσότητας ενυδατικής κρέμας ΑΜΕΣΩΣ μετά το μπάνιο του παιδιού είναι το πιο σημαντικό. Αν παραλειφθεί, τότε το δέρμα ξηραίνεται ακόμα περισσότερο. 

Το συχνό μπανιο σε συνδυασμό, στη συνέχεια, με την επαρκή σε ποσότητα ενυδατική κρέμα και τον σωστό τρόπο εφαρμογής, είναι το “κλειδί” για τη διατήρηση υγιούς δέρματος στο παιδί.

 

 

 

Close Menu