Έκζεμα: Πως να προετοιμάσετε το δέρμα του παιδιού σας για το χειμώνα!

Το έκζεμα αποτελεί μία φλεγμονώδη κατάσταση του δέρματος. Δύο κύριοι παράγοντες οιι οποίοι μπορεί να προκαλέσουν έξαρση του εκζέματος παρατηρούνται το χείμωνα: η χαμηλή υγρασία και οι χαμηλές θερμοκρασίες.

Αυτοί οι δύο παράγοντες μειώνουν τη λιπαρότητα στο εξωτερικό στρώμα του δέρματος. Έτσι είναι σημαντικό να την επαναφέρετε με συχνή τοπική εφαρμογή μαλακτικών/ενυδατικών σκευασμάτων. Η επάλειψή τους θα πρέπει να γίνεται σε επαρκή ποσότητα και συχνά, σε όλο το σώμα του παιδιού που υποφέρει από ατοπική δερματίτιδα. 

Έχετε επίσης κατά νου ότι με την κεντρική θέρμανση, η υγρασία στο σπίτι σας μειώνεται. Για να το καταπολεμήσετε αυτό, κρατήστε τη θερμοκρασία στο παιδικό υπνοδωμάτιο χαμηλότερη τη νύχτα και χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα για την αύξηση της υγρασίας στον αέρα.

Αποφύγετε επίσης τη χρήση σαπουνιών. Δυστυχώς, τα παραδοσιακά σαπούνια στεγνώνουν το δέρμα απομακρύνοντας τα φυσικά έλαια του. Αντικαταστήστε το σαπούνι με ελαιώδη καθαριστικά ή καθαριστικά (υποκατάστατα σαπουνιού) ειδικά για το παιδικό δέρμα που πάσχει από ατοπική δερματίτιδα. 

Close Menu